Diş Kaplama Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Diş Kaplama Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Diş kaplama dişlerin zarar görmesi ve diş özünün madde kaybına uğraması halinde Kartal diş hastanesi tarafından yapılan tedaviler arasında yer almaktadır. Oluşan kayıpların giderilmesi için yapılan diş kaplama tedavisi diş kaybını önleyerek sağlıklı dişlere kavuşma imkanı sunmaktadır.

Diş Kaplama Neden Yapılır?

Çürüme gibi istenmeyen sonuçlar gösteren dişlerde diş kaplaması önerilmemektedir. Diş kaplama nedir sorusu için dişlerin çürükten temizlenmesinin ardından dişin tekrar eski haline kavuşturulması amacı ile farklı malzemeler ile kaplama işlemi yapılması şeklinde bir tanımlama yapılmaktadır. Dişlerin çekilip kaybedilmesi yerine kaplama tedavisinin yapılması için protez diş ve kalıplar oluşturulmaktadır. Bir miktar aşındırma işlemi yapıldıktan sonra metal ya da metal olmayan malzemeler kullanılmaktadır. Seramik kaplama çeşidi yanında, porselen ya da zirkonyum gibi birçok madde ile kaplama işlemi sağlanabilmektedir. Tüm bu diş kaplama tedavileri Kartal diş hastanesi tarafından yapılan işlemler arasında yer almaktadır.

Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Porselen Diş Kaplama: Çeşitli sebeplere dayalı olarak aşırı madde kaybına uğramış dişlerin korunması için dişlerin üzerinin diş şeklindeki materyaller ile kaplanması işlemi yapılmaktadır. Bu işlem dişe zarar vermez, aksine dişin ömrünü uzatmaktadır. Porselen diş kaplama, isminden de anlaşılacağı gibi porselenden elde edilen ve orijinal dişlerin yüzeyini kaplamak amacı ile tasarlanarak üretilen diş kaplama yöntemi olarak öne çıkmaktadır. Her hastanın, her bir dişi için Kartal diş hastanesi tarafından kişisel olarak tasarlanan porselen dişler, en doğal diş görünümünü temsil edecek yüksek kaliteli materyallerden elde edilmektedir.

Seramik Diş Kaplama: Metal içermeyen bu kaplama çeşidi doğal dişler gibi ışık geçirme özelliği olan, çenedeki kapanış ve çiğneme fonksiyonlarını tam anlamı ile karşılayan tam seramik kuron olmaktadır. Bununla birlikte kimyasal yardımı ile dişe yapıştırıldığı için metal destekli porselenlere göre daha güçlü bir şekilde dişe tutunarak kullanım ömrünü uzatmaktadır.

​​​​​​Zirkonyum Diş Kaplama: Son zamanlarda en çok tercih edilen kaplama çeşidi olan zirkonyum kaplama doğal diş rengine en yakın olan kaplama çeşidi olmaktadır.

Zirkonyum Diş Kaplama Farkı Nedir?

Zirkon diş kaplama dış özü ile en fazla uyumu sağlayan kaplama çeşidi olmaktadır. Bu kaplama çeşidinde diş eti çekilmesi gibi sorunlar da yaşanmaz bu konuda oldukça avantajlı olmaktadır.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Bursa Profesyonel Spa Merkezi

Bursa Profesyonel Spa Merkezi

Son Dakika Sağlık Haberleri

Son Dakika Sağlık Haberleri

İlaçlama Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

İlaçlama Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

İstenmeyen Tüyler ve Cilt Sıkıntıları Ne İyi Gelir?

İstenmeyen Tüyler ve Cilt Sıkıntıları Ne İyi Gelir?

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir