Yurt Dışı Ticaretinde Vize Gerekliliği

Yurt Dışı Ticaretinde Vize Gerekliliği

Dünyanın her yerinde başka ülkelere çok daha rahat bir şekilde seyahat yapmaya yardımcı olan vize çok önemli bir yere sahip olmaktadır.

Vize dünyada yer alan tüm ülkelerin hükümetlerinin farklı nedenlerden dolayı gelmek isteyen kişiler tarafından talep ettiği bir tür izin belgesi olmaktadır. Günümüzde pek çok kişinin tercih ettiği ülkelerin başında gelen Amerika’ya girişler için vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Her ülkenin olduğu gibi Amerika’da da başvuru yapabilmek için kendi kurallarının yerine getirilmesi vize alabilmek adına çok önemli olmaktadır.

EB 5 Vizesi Nedir?

Günümüz koşullarında hemen hemen herkesin yurt dışında çalışma istekleri her geçen gün daha fazla olmaktadır. Özellikle Amerika hayalleri bulunan kişilerin yapması gereken bir takım işlemler bulunmaktadır. EB 5 vizesi nedir? Göçmen vizesi çeşitleri arasında yer alan bir vize türü olmaktadır. Amerika da devamlı olarak oturma izni almak isteyen yabacılara yönelik olan bu vize başvurusu için yapılması gereken kurallar vardır. Bunların tam olarak yapılması halinde vize almak mümkün olacaktır.

E- 2 Vize

Hayaller ülkesi olarak bilinen ve tüm dünyada yer alan ülkelerin vatandaşlarının ilk tercihi olan Amerika’da yaşamak isteyenler vize almaları gerekmektedir. Ülkemizden pek çok kişi bu ülkede çalışmak ve daha fazla kazanmak istedikleri için çok önemli olan E- 2 vize almak için başvuru yapmaktadırlar. Bu vize ticari anlaşmalı yatırımcı vizesi olarak bilinmekte ve sadece bu anlaşmaya sahip olan ülkenin vatandaşları sahip olmaktadır. E-2 vizesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ticaret anlaşma olduğu için başvuru yapmaları mümkün olmaktadır. Bu vizeye sahip olan kişiler ABD’de yatırım yapma şartı ile ülkede oturma izni ile ticaret yapma hakkını elde edeceklerdir. Vize sahipleri ülkede ticaret ve yatırım yaptıkları sürece burada yaşayabilir.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Uzman İngiltere Vizesi İşlemleri

Uzman İngiltere Vizesi İşlemleri

İş Yaşamında Güvenliğin Sağlanması Neden Önemlidir?

İş Yaşamında Güvenliğin Sağlanması Neden Önemlidir?

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir