Kadınlar Neden Altın Takı Tercih Ederler?

Kadınlar Neden Altın Takı Tercih Ederler?

Altın yüksek sıcaklıkta eriyen, doğada serbest halde bulunan, işlemesi kolay olan değerli bir elementtir. Altın insanların yararlandığı metaller arasında en eski olanlardan birisidir. Yumuşak olduğundan dolayı dövülerek kolayca işlenebilir. Genelde karadan çıkarılsa da okyanus tabanlarında da altın bulunur. Altının az bulunması onu değerli yapsa da değerli olmasının tek sebebi bu değildir.

Geçmiş dönemlerde ödeme aracı olarak ve sanat eserlerinde yaygın biçimde kullanılmıştır. Isıyı ve elektriği iyi ilettiğinden günümüzde elektronik sanayide ve daha birçok alanda kullanılır. Bir diğer kullanım alanı ise kuyumculuk sektörüdür. Yumuşak, parlak sarı renk bir metal olan altın hava ve sudan etkilenip bozulmaz, paslanma ve kararma yapmaz, fazlasıyla dayanıklı bir elementtir. Yatırım amaçlı kullanımı oldukça yaygındır. Birçok kişi altını yastık altında yahut bankada özel kasalarda tutarak yükseldiğinde satmak üzere saklar. Altının saflığı ayar terimiyle ifade edilir. 24 ayar altın %100 saf altındır. 22 ayar altının ise %91,6′ sı saf altındır. Kalan kısmı diğer metaller eklenerek tamamlanır. Kuyumculuk sektöründe altın genellikle gümüş, bakır, platin ya da palladyum karışımıyla kullanılır. Eğer gümüş ağırlıklı bir karışımsa sarı altın rengi elde edilmiş olur. Kuyumcular arasında ise bu renk yeşil altın olarak adlandırılır. Bakır ağırlıklı altın karışımlarından elde edilen renge ise kırmızı altın adı verilir. Beyaz metallerle karıştırılarak elde edilen altın karışımına ise beyaz altın adı verilir. Beyaz altın parlak olmasa da rodyum kullanılarak parlak olması sağlanmış olur.

Son zamanlarda beyaz altının popülaritesi artmıştır. Rengi ve parlaklığıyla birbirinden güzel takıların yapımında kullanılan altın yatırım, hediye ve kullanım amaçlı olarak yüksek talep görmektedir. Ülkemizde düğün öncesi alışverişlerde ve düğünde hediyelik takı olarak tercih edildiğinden alış-satış işlem hacmi fazladır. Altın çeyrek altın, yarım altın, tam altın, cumhuriyet altını gibi isimlerle farklı ağırlıklarda üretilerek talep edenin bütçesine uygun olanı alabilmesine imkan sağlanmış olur. Bunlar daha çok yatırım amaçlı tercih edilenlerdir. Bunun dışında altından bilezikler, kolyeler, küpeler, bileklikler, yüzükler hatta altın kemer ve altın eldiven denilen farklı tarzda takılar da yapılır.

Evlenecek çiftler bu takı seçenekleri arasından genellikle çoğunu aynı anda talep etse de öncelik yüzüklerdedir. Çiftler aynı modelde yüzüğü parmaklarında taşıyarak birbirlerine olan aşkı, bağlılığı ve sadakati göstermiş olurlar. Altın alyans modelleri dayanıklılıkları sayesinde yıllarca kullanılabilir. Sarı altın sevmeyenler için beyaz altın gibi güzel bir seçenek vardır. Altın bilezikler, kolyeler, küpeler zaman zaman fiyatı yükseldiğinde satılsa da altın alyanslar satılmaz. Diğer takılardan bu yönüyle ayrılırlar. Altın alyans modelleri daha özel ve anlamlıdırlar. Ömür boyu parmaklarda taşınırlar. Üstelik fiyatları da uygun seviyelerdedir. Altın fiyatlarının bazen düşmesi bazen yükselmesi sonucu uygun bir zamanı yakalayıp güzel takılar alabiliriz. Altınlarımızın ilk günkü güzelliğini koruması için onları en güzel şekilde korumalıyız. Bakımını ihmal etmemeliyiz. Altın kapalı ve havasız ortamlarda uzun süre tutulmamalı, asitli ve kimyasal maddelerden uzakta saklanmalıdır. Kozmetik ürünler de altına zarar verip doğal parlak görünümünden uzaklaşmasına sebep olabilir. Kullanım esnasında bunları göz önünde bulundurmalıyız. Bakımını yapmaksa çok kolaydır. Yumuşak temiz bir bez işinizi fazlasıyla görecektir.

Işıltılı dünyasıyla özellikle kadınları cezbeden altın, fiyatlarındaki yükselişlerle yatırım amaçlı alan kişilerin yüzünü güldürürken, fiyatların düştüğü dönemlerde de alma imkanı sınırlı kişilerin yüzünü güldürmüştür. Altın dünden bugüne bir nevi gücün simgesi gibi de düşünülmüştür. Tüm bu özellikleriyle tarih boyunca ilgi gören altın şüphesiz gelecekte de ilgi görmeye devam edecektir. Online olarak hizmet veren kaliteli pırlantanın adresi thales pırlanta, size en uygun altın alyans seçmenizde yardımcı olacaktır.

sponsor reklam

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir